Kirsi Saukkola on vuoden 2013 kesäyliopisto-opettaja

02.12.2013


Kirsi Saukkola on vuoden 2013 kesäyliopisto-opettaja

Vuoden 2013 kesäyliopisto-opettajaksi on valittu psykiatrian erikoissairaanhoitaja, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, valmentaja Kirsi Saukkola

Kirsi Saukkola on toiminut kesäyliopistoissa opettajana vuodesta 2006 alkaen. Kirsi Saukkola toi vuonna 2001 Suomeen ADHD-coach menetelmän Britanniasta, josta alkaen on itse toiminut ADHD - valmentajana. Hän on lisäksi kehittänyt ADHD- coach -menetelmästä Suomeen sopivan ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmennusmenetelmän, joka on nyt löytänyt paikkansa Suomessa ADHD-kuntoutuksen osa-alueella.

Kesäyliopistoissa Saukkola tunnetaan erityisesti Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja- sekä Ratkaisukeskeinen työote oppilaan /lapsen / nuoren / asiakkaan kohtaamisessa -koulutuksistaan. Kirsi Saukkola on opettanut seuraavissa kesäyliopistoissa, Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Helsingin seudun kesäyliopisto, Etelä-Karjalan kesäyliopisto, Savonlinnan kesäyliopisto, Kymenlaakson kesäyliopisto, Turun kesäyliopisto, Länsi-Suomen kesäyliopisto, Pohjois-Karjalan kesäyliopisto ja Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto.

Opiskelijoiden palautteet hänen koulutuksistaan ovat olleet poikkeuksetta erinomaiset. Palautteissa mainitaan usein, että parasta koulutuksessa oli osaava, innostava ja opiskelijoita arvostava opettaja. Hän keskustelee, innostaa ja kannustaa opiskelijoita etsimään positiivisia ratkaisuja vaikeisiinkin haasteisiin. Kirsi Saukkola tunnetaan osaavana ja empaattisena opettajana, joka toimii samoin kuin opettaa, arvostavasti ja ratkaisukeskeisesti.

Vuoden kesäyliopisto-opettajan valinnan on tehnyt Suomen kesäyliopistot ry:n hallitus Päijät-Hämeen kesäyliopiston esityksestä. Suomen kesäyliopistot ry edustaa Suomen 20 kesäyliopistoa, jotka antavat opetusta yli 100 paikkakunnalla.